Faq

Kan man bruge sit dan/visa/mastercard i Thailand ? Ja og nej, hvis du har et rigtigt American express card eller et af de andre store internationale creditcard selskaber, så er der mange almindelige ATM/cashmachiner som vil kunne udbetale penge på kortet. Men de almindelige danske kort, som er tilknyttet en dansk bank er der ofte problemer med,  de almindelige kortautomater i Thailand accepterer ofte ikke disse kort. Der findes nogle få bankfilialer, som har udstyr til at behandle danske card, man skal vide hvor de ligger, det gør vi, men generelt er det en god ide at veksle til thaibath hjemmefra.

Hvordan er indkvarteringen på rejserne ? Generelt er der værelser med eget bad, værelserne er i god mellemstandard og vel vedligeholdte, der er adgang til kolde drikke døgnet rundt.

Kan man drikke vandet fra vandhanerne ? Nej i det varme klima bliver vandet varmt i vandrørene og det er grobund for bakterier, som vore maver ikke kan lide.

Kan man spise al mad i Thailand ? Vi har forskellige maver, men med en almindelig dansk sart mave skal man passe på, men med nogle simple regler kan man klare sig igennem labyrinten: Spis kun frisk og varm mad, gadekøkkenerne i Thailand er fortrinlige spisesteder, man kan se maden blive lavet og der findes ikke genanvendte rester fra igår. De gange jeg har fået dårlig mave i Thailand, har været på restauranter hvor man ikke kan se hvad der foregår i køkkenet. Spis ikke kolde salater o.lign., med mindre det er et sted du kender og har tillid til. Der er mange dejlige frugter i Thailand, som man kan købe skrællede og klar til at spise, f.eks. sød ananas i tern, jeg plejer at tjekke sælgeren lidt ud, bruger han/hun gummihandsker eller er der beskidte negle osv., hvis man har en sart mave og vil være sikker skal man undgå skrællede frugter og selv skrælle dem.

Er der internetadgang på rejsen ? Der er internet adgang på et niveau til at skrive/modtage mails, har man et stort behov, kan vi arrangere et thailandsk sim kort med forskellige båndbredder.

Hvad hvis man bliver syg på rejsen ? Her må vi skelne mellem de almindelige små sygdomme og de mere alvorlige sygdomme. De almindelige småsygdomme kan for det meste klares med et besøg på den lokale lægeklinik, f.eks. udviklede en af vore gæster en temmelig kraftig halsbetændelse og der var grund til bekymring for om den var gået i lungerne, vi kørte til den lokale lægepraksis Mae Tha, og her blev der lyttet på lunger, kigget i hals, taget blodtryk osv. for at slutte af med udlevering af en penicilinkur, smertepiller og hostedæmpende piller, heldigvis var det kun i halsen, et døgns tid efter var gæsten klar til at fortsætte aktiviteterne/ferien, en lille virkelig eksempelhistorie, som eksempel på at mange ting kan løses uden at ferien går til spilde, når vi har det gode og dybe kendskab til Thailand. De mere alvorlige sygdomme skal klares efter anvisninger fra rejsesygeforsikringen i Danmark.