Nyheder

 

16.03.2016

Der er iøjeblikket kommet en unuanceret debat om man skal ride på elefanter, debatten er rejst af velmenende dyreværnsorganisationer. Debatten savner dybde og indsigt for den er både rigtig og forkert. Der kan kun være enighed om at elefanter skal behandles ordentligt, det er også afsættet for mig, da jeg holder utroligt meget af dette fantastiske dyr, som vi slet ikke kender dybden i. En elefant hører hjemme i regnskoven/junglen og disse omgivelser skal den leve i, hvis man vil den det godt. Den hører ikke hjemme i cirkusser, zoologiske haver, eller plat turistunderholdning på tilfældige gader og showrooms. I nord Thailand er der elefant camps i junglen, hvor man sørger godt for de tamme elefanter, som er blevet overflødige efter man er stoppet med at fælde regnskoven i Thailand. I Thailand findes der tusinder af elefanter, som tidligere har været anvendt til skovhugst, dem prøver man nu at samle og tage sig godt af i disse elefant camps. Det koster en del penge at drive disse camps, derfor er der entrebetaling for at besøge elfanterne, ligesom man mod betaling kan ride en tur på elefanten i campen, det er en rigtig god ide, at støtte disse camps og ride en tur på en elefant der og være med til at sikre et godt og værdigt liv for de overflødige tamme elefanter i Thailand. Med stoppet for fældningen af regnskoven, sikrer man også store områder, hvor de vilde elefanter kan leve i fred. Til slut lidt om elefantopdragelse, traditionen i Thailand er at en elefant træner og elefant hører sammen hele livet, der opbygges et et meget tæt forhold mellem elefant og træner, ingen andre kan komme så tæt på elefanten som træneren når de er sammen dagligt, i dette tætte forhold trænes elefant og menneske til at arbejde sammen, nyd en tur på en elefant og se den har sin egen vilje, træneren viser vejen, men elefanten gør sine afstikkere til vand og spise under vejs. En dygtig og traditionel thai elefant træner er ikke voldelig mod sin bedste ven i livet. En elefant har tynd hud bag ørerne, her kan træneren med sine fødder fortælle elfanten hvad han ønsker elefanten skal gøre, træneren kan også tale med elefanten og i rolige stunder gå ved siden af elefanten og snakke med den, medens de løser en opgave. Man kan spotte de gode camps fra dårlige steder, på forskellige måder, en elefant skal have skygge i eftermiddagsheden og den skal have adgang til rigeligt med vand mv.. En god camp stopper for ridningen over middag, så skal elefanten have fred og skygge. Så hjælp de tamme elefanter og kom og rid en tur på dem i en god elefant camp.

14.02.2016

Thailand, Det er lykkedes os at finde ind til en af de helt originale bjerlandsbyer, hvor indbyggerne stadigt lever som de har gjort i årtusinder.  Det er helt unikt og vi kommer der med stor ærbødighed og respekt for disse naturmennesker. Det er helt i tråd med vores øvrige rejseprogram i Thailand, vi søger ind til det originale og undgår de instruerede turist shows, (der lader vi de store charterselskaber tage til). Vi kan meget mere i Thailand end de fleste andre, når det drejer sig om det ægte Thailand – kultur, natur og historie. På vores rundrejser tager vi nu en dag  på besøg hos disse unikke naturfolk.

 

26.01-2016

Det forlyder at der i 2017 skal afholdes demokratisk valg til parlamentet, det betyder at militæret trækker sig tilbage i god ro og orden og Thailand igen bliver et demokrati, det glæder alle os der holder meget af Thailand.

 

10.12-2015

Det er med stor glæde at vi kan fortælle at vi til nytåret indvier 4 nye apartments ved resortet i Thailand, det er et nybyggeri placeret i plantagen ved resortet. Det har været spændende at opføre et byggeri i en helt fremmed kultur, men det har også været med udfordringer. Nu er vi heldigvis så langt fremme med byggeriet at der ikke kan opstå flere misforståelser.

20160127_180408

 

 

 

 

 

 

16/09-2015:

Der falder heldigvis mere ro over Thailand ovenpå bombesprængningen, som ingen officielt har taget ansvar for. Politiefterforskningen udvikler sig stille og roligt med flere anholdte og der tegner sig et billede af at de skyldige findes blandt uighirerne, som er en muslimsk befolkningsgruppe i Kina.

I Kina er denne befolkningsgruppe (uighirerne) forfulgt af de kinesiske myndigheder, som beskylder dem for muslimsk ekstremisme, der foregår angiveligt voldsomme overgreb på gruppen. Gruppen har nogle rødder til Tyrkiet og mange ønsker at udvandre til Tyrkiet. Tyrkiet har rakt hånden frem for at modtage dem i Tyrkiet. Nogle er rejst illegalt ud af Kina for at rejse illegalt til Tyrkiet, denne rute går gennem Thailand, hvor de angiveligt betragtes som illegale indvandrere og bliver returneret til Kina. Det er denne returnering af de illegale rejsende , som har sat sindet i kog hos dem og måske er motivet bag bomben, som sprang i Bangkok i et Hinduistisk tempel med mange Kinesiske besøgende. Nogle mener at der blandt gruppen er mange som sympatisører med ISIS, det korte og det lange er at det er svært at blive populær på bomben i Bangkok, så mon ikke lederne blandt uighirerne forsøger at undgå flere bomber, da det helt sikkert vil skade deres sag i både Kina og Tyrkiet, hvem ønsker at huse ekstremister ?

Med baggrund i ovenstående vurderer vi risiko truslen i Thailand som stærkt aftagende.

 

 

2/9-2015:

Situationen i Thailand: Meget tyder nu på at de skyldige til bombesprængningen skal findes i grupperinger omkring de Kinesiske muslimer og/eller kriminelle menneske smuglere. Efterforskningen har medført flere anholdelser og fund af bombe materialer på flere adresser i Bangkok. Det ser ud til at bekymringen for international terrorrisme kan afblæses. Ingen har officielt taget ansvaret for bomberne, så noget tyder på en relativ svag organisation eller få personers galmandsværk. Vi vurderer pt. risikoen for yderligere bomber, som aftagende i Bangkok.

Vi har på baggrund af hændelserne valgt at risikoopdele Thailand i 3 regioner: Syd Thailand (bl.a. Phuket) har fortsat høj risiko på grund af de militante muslimer i regionen, som nu kan have fået blod på tanden. Bangkok/Pattaya her skal man stadigt være yderst forsigtig, evt. opklaring af bombeaktionen kan lette trusselstrykket her. Nord Thailand er efter vor opfattelse ikke omfattet af nye trusler, her kan man som turist rejse ligeså sikkert som før bomberne.

 

 

17/8-2015: Situationen i Thailand: Vi følger lige nu i disse timer/dage situationen meget tæt, efter bombesprængningerne i Bangkok. Vi har heldigvis ingen gæster i Thailand lige nu. Der er lige nu en meget nervøs og anspændt situation i Bangkok, Phuket og Pattaya. De følgende dage vil vise hvad vej situationen udvikler sig. Meget tyder på at det er aktioner med politisk motiv, der er 3 mulige bevægelser i søgelyset: De indenlandske muslimer i syd Thailand, den politiske opposition til militæret også kaldet rødskjorterne, samt de kinesiske muslimer, som er blevet afvist af Thailand. Endnu har ingen gruppe taget ansvaret, spørgsmålet er om nogen vil gøre det lige nu. Formålet med aktionerne har sikkert været forsøg på at destabilisere Thailand og sætte international pressefokus på styret i Thailand. Vi følger udenrigsministeriets anbefalinger, lige nu anbefales det at udvise forsigtighed når der rejses i Thailand og undgå at rejse i det sydligste Thailand. Disse anbefalinger har vore rejser altid levet op til, vi vil endvidere i forhold til situationens udvikling overveje at indskrænke aktiviteten i selve Bangkok by hvor der forsamles mange turister, det vil de kommende dage vise.

18/8-2015: Vi anbefaler lige nu at man ikke rejser uden Thailandsk guide, sikkerhedsniveauet er/bliver hævet og der er/kommer mange person og sikkerhedskontroller som varetages af politi og militær, som kun taler Thailandsk, der bliver mobiliseret 10.000 soldater til at indgå i dette arbejde. Vi anbefaler endvidere at undgå steder med mange turister i Bangkok, Phuket og Pattaya, truslen er forsøgt rettet mod samlingssteder for turister.